Hohtokordieriitti Ja Muut Kivikorut

Kordieriitista on löydetty  elokuussa 2003 Keravan ja lahden välisen rautatieoikoradan kallioleikkauksista Orimattilan Luhtikylästä uusi, korukäyttöön soveltuva muunnos. Tummapohjaisella kivellä on kaunis kuukivimäinen hohto. Hohto aiheutuu valon heijastumisesta peilimäisistä, mikroskooppisista magneettikiisusulkeumista, jotka sijaitseva säännöllisesti tietyssä tasossa kordieriitin sisässä. Ensimmäiset viitteet kordieriitin poikkeuksellisista valoilmiöistä tehtiin Suomessa kolmisen kymmentä vuotta sitten, mutta tuossa vaiheessa löydöt jäivät ainoastaan mielenkiintoisiksi havainnoiksi. Orimattilan kivet ovat sitä vastoin osoittautuneet koehionnassa korukäyttöön soveltuviksi. Orimattilan lisäksi hohtokordieriittia on tavattu kahdesta paikasta. Kaikki löydöt ovat kallioesiintymiä. Orimattilan Luhtikylän löytöpaikka on määrältään ja kiteiden kooltaan merkittävin. Vastaavaa ulkomaista materiaalia ei ole saatavilla.

Matala ja laajapintainen pyörtöhionta on hohtokordieriitille näyttävin. Kuviointia tasapainoisesti rajaamalla kivistä saa hiottua yksilöllisiä taideteoksia. Riipuksiin ja korvakoruihin matala hionta sopii hyvin. Hohtokordieriitti on parhaimmillaan kultakoruissa, luonteen omaisen hohtonsa ja värinsä vuoksi sekä arvokkuutensa ja harvinaisuutensa takia myös.     

Ensimmäinen tuote

Klikkaa tästä ja aloita kirjoittamaan. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut.

Toinen tuote

Klikkaa tästä ja aloita kirjoittamaan. Consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet.