Kultavirta Korut

Historiallinen/kansanperinteen mukainen tieto. On olemassa muutamia tunnettuja tarinoita kultavirta kiven synnystä. Ensimmäinen ja tunnetuin tieto on se, että joskus 1800 luvun alkupuolella, Italiaisessa munkkiluostarissa tehtiin lasia, tähän lasimassaan oli joutunut jostakin kuparihiukkasia. Näin kultavirta niminen kivi syntyi. Alkuperäinen valmistusresepti pidettiin visusti salassa. Mutta perimätiedon mukaan valmistusmenetelmä on kadonnut.

Toinen tunnettu nimi tälle materiaalille on "aventurine lasi", perustuen alkuperäiseen italialaiseen nimeen "avventurina"

Joskus kiveä kutsutaan nimellä "stellaria", "seng-e sitara" tai "sun sitara" (sang tarkoittaa kiveä ja sitara tarkoittaa tähteä Persian kielellä) se näyttää tähtitaivaalta heijastaen sisäisiä välähdyksiä. Myös "munkin kulta" tai "munkin kivi" ovat tunnettuja mutta harvinaisempia nimetyksiä kivelle.

Ensimmäinen tuote

Klikkaa tästä ja aloita kirjoittamaan. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut.

Toinen tuote

Klikkaa tästä ja aloita kirjoittamaan. Consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet.